Gids voor Hadj en Umrah

Gids: stap voor stap:

Wat is Umrah en wat is Hadj ?

  • De Umrah: is een “sterk aanbevolen soennah” en vormt een bedevaart naar de heilige stad Makkah, die op elk moment van het jaar kan worden uitgevoerd. Dit staat in contrast met de Hadj, die alleen op specifieke dagen van het jaar plaatsvindt. Hoewel de Umrah niet verplicht is zoals de Hadj, blijft het een cruciale daad van aanbidding voor moslims die op zoek zijn naar spirituele zuivering,
  • De hadj: een van de vijf zuilen van de islam, is een heilige bedevaart naar Mekka die elke moslim ten minste één keer in zijn leven moet verrichten, als de omstandigheden het toelaten. 
  • De Hadj is het reizen naar het heilige Huis van Allah, de Kaʿbah. Daar voer je vervolgens de Manaasik (rituelen) uit. Deze rituelen zijn handelingen en uitspraken van de Profeet (vrede zij met hem) die hij verrichtte toen hij de Hadj deed.
    • Bijvoorbeeld: de Hadj intentie uit te spreken, de Tawaaf (het zeven maal rondgaan om het Huis), de Saʿyie (het zeven maal heen en weer lopen tussen Safaa en Marwah), het staan op de berg ʿArafah, het werpen van de stenen richting de Djamaraat in Mina en de resterende rituelen.
  • Hier volgt een stapsgewijze gids om je hadj correct uit te voeren.

Image link
Image link

Voorbereiden voor Hadj en Umrah

  • Voordat men de Hadj of Umrah wil verrichten, is het essentieel om zich goed voor te bereiden.
  • Hier volgen enkele belangrijke stappen die daarbij helpen:
    1. Tawba (Berouw tonen)De eerste stap is om oprechte berouw te tonen voor je zonden en Tawba te doen, met het voornemen om terug te keren naar Allah. Dit is een spirituele zuivering waarbij je vraagt om vergeving voor alles wat verkeerd is gegaan in het verleden, en je belooft je leven te verbeteren voor Allah’s tevredenheid.2. Goede intentie (Niyyah)De intentie om de Hadj of Umrah te verrichten, moet puur en oprecht zijn, alleen voor Allah. Dit betekent dat je de pelgrimstocht maakt om Hem te aanbidden, en niet om indruk te maken op anderen of om persoonlijke eer te verkrijgen. De zuiverheid van je intentie bepaalt de waarde van je daad bij Allah.3. Herstellen van rechten en eigendommenVoordat je op reis gaat, is het belangrijk dat je alle schulden of verplichtingen hebt voldaan. Dit houdt in dat je onrecht goedmaakt door bezit of rechten terug te geven aan degenen die benadeeld zijn. Dit voorkomt dat je met een belast geweten op reis gaat, en zorgt ervoor dat je je volledig kunt richten op de aanbidding.4. Hadj en Umrah volgens de SoennahHet is belangrijk dat de rituelen van de Hadj en Umrah worden uitgevoerd volgens de soennah van de Profeet (vrede zij met hem). Dit betekent dat je je goed voorbereidt door de juiste kennis op te doen en ervoor zorgt dat je handelingen overeenkomen met de wijze waarop de Profeet deze heeft uitgevoerd.

Stap1 :

Voorbereiden voor Umrah:

  • De grote wassing alvorens al-Ihraam (gewijde toestand). Dit geldt zowel voor de mannen als voor de vrouwen. Zelfs een menstruerende vrouw dient deze wassing te verrichten.
  • NB: het aantrekken van de ihraam-kleren betekent niet, dat men zich dan ook gelijk in ihraam- toestand bevindt.  Al-Ihraam begint met het uitspreken van de intentie
  • Het parfumeren van het lichaam alvorens al-Ihraam. Dit geldt enkel en alleen voor de mannen. De kleren van Ihraam mogen echter niet geparfumeerd worden.
  • Het aantrekken van de ihraam-kleren, deze bestaan namelijk uit een boven en een onderstuk (Ridaa’ en Izaar) voor de mannen. De vrouwen kunnen hun gewone kleren aanhouden, die natuurlijk moeten voldoen aan de islamitische kledingvoorschriften. Daarnaast mogen zij geen Niqaab (gezichtssluier) of handschoenen dragen.

Image link
Image link

Stap 2:

Aanvangen met al-Ihraam

  • Aanvangen met al-Ihraam vanuit al-Miqaat. Vervolgens neemt men de intentie om al-Umrah te verrichten, door het volgende te zeggen: “Labaika Allahoemma Umrah.”
  • Als men bang is belemmerd te worden in zijn Umrah door iets zoals een ziekte, dan voegt hij hieraan een voorwaarde toe die hij aan Allah stelt door het volgende te zeggen: “In Habassani haabiss, fa mahalli haithu habassani”
  • Vanaf het moment dat men de intentie heeft uitgesproken, kan hij aanvangen met Talbiah luidt als volgt: Labaika Alahoemma Labaik, Labaika laa Sharieka Laka Labaik. Inna-Ihamda wanicmata laka wa-lmulk, laa sharika laka.
    • Deze worden dienen door de man luidop gezegd te worden. Dit geldt ook voor de vrouw als zij zich in een gezelschap van vrouwen bevindt, maar zodra zij in de buurt van mannen komt dan dient zij haar stem te dempen.
  • Het is soennah (aanbevolen) om de grote wassing te verrichten bij het binnenkomen van Mekkah.
  • Zodra men het bouwwerk van al-kabah ziet, dient men te stoppen met Talbiah.
  • Wanneer men de masdjid Alharaam betreedt, dient allereerst de rechtervoet te beginnen, en vervolgens deze doe’ae te zeggen: Bismillaah was-salaato was-salaamo alaa rasoulillaah. Allaahummaftahli abwaaba rahmatik.”
  • Wanneer men al-kabah ziet dan kan hij het volgende zeggen: “Allahoemma Ant-as-Salaam, wa mink-as-Salaam, fa hayyinaa rabbanaa bissalaam.”

Stap3 :

Tawaaf Al-Qudoom (Aankomsttawaaf) verrichten.

  • Eenmaal bij Mekkah aangekomen, dien je zeven keer Tawaaf Al-Qudoom (Aankomsttawaaf) (rondgang om Ka’bah) te verrichten, beginnend en eindigend bij al-Hadjar al-Aswad (de zwarte steen). Bij aanvang van iedere Shawt (rondgang) zegt men:”Bismillah, Allahoe Akbar”, vervolgens heeft men de vrije keus om welke doe’ae’ (smeekbede) dan ook te zeggen tijdens at-Tawaaf.
  • Tijdens de eerste drie rondgangen dienen alle mannen een handeling uit te voeren genaamd:
     Ar-Raml: Een snelle pas dat gepaard gaat met het bewegen van de armen en de benen, waardoor de man zijn fysieke kracht toont. (alleen in de eerste 3 ronden bij aankomst bij Makka)
  • Daarnaast moeten de mannen gedurende alle zeven rondgangen met Al-Idhtibaa komen. Al-Idhtibaac: is het dragen van de Ridaa’ (ihraam-kleren) onder de oksel. Het uiteinde van de Ridaa’ gooit men over de linker schouder. De rechterschouder blijft dus onbedekt, terwijl de linkerschouder wel bedekt is. Wel dient men na At-Tawaaf Ridaa’ weer gewoon te dragen en beide schouders te bedekken.
  • Wel is het gewenst om tussen ar-Roekn al-Jamaani  (Jamaani-hoek) en al-Hadjar al-Aswad (de zwarte steen) de volgende dou’ae te zeggen: ”Rabana Aatinaa fid-doeniyah hasanah wa fil-aagirati hasanah wa qinah adhaaba an-naar.”
  • Vervolgens vertrekt men naar Maqaam Ibraahiem en reciteert:”Wa itagidoe min Maqaami Ibraahiema Mosalah.”
  • Men verricht vervolgens twee rak’aat achter Maqaam Ibrahiem indien dit mogelijk is, anders op een afstand van Maqaam Ibraahiem. Blijkt dit laatste ook niet mogelijk te zijn dan worden deze
    twee rak’aat waar dan ook binnen de moskee verricht
  • Ga vervolgens naar Zamzam en drink veel water.

Image link
Image link

Stap 4:

Aas-Sa’ye  (zeven keer tussen as-Safa en al-Marwah) lopen

  • Begeef je vervolgens richting as-Safa en als je deze nadert zeg dan het volgende: Inna as-safa wal-Marwah min shacaa’íril-lah, Famen Hadjja al-Baita au ictimara fa-la djonaha calaihi an yatawafa bihima en men tatawaca gairen fa inna-laha shakiron caliem” vervolgens zeg je het volgende: “Abda’oe minma bada’a bihi-Lah”.
  •  Ga vervolgens op (de heuvel van) as-Safa staan, richt je tot al-Ka’bah en zeg, terwijl je je handen omhoog houdt: “al-Hamdoe lilah” één keer en “Allahoe Akbar” drie keer. Daarna zeg je drie keer het volgende: “Laa ilaha illa-Lah wahdahoe laa sharika lah, Lahoe al-Moelk wa lahoe al-Hamd wa hoea ala koelli shai’in qadir. Laa ilaha illa-Lah wahdahoe andjaza wa’dah wa nasara abdah wa hazama al-ahzaaba wahdah”. Tussen het zeggen hiervan doet men ad-Doe’ae” (smeekbeden) naar eigen keuze . Dus na de 1ste en 2de keer doe je je smeekbeden en na de 3de niet.
  • Ga naar beneden en beweeg je vervolgens zeven keer tussen as-Safa en al-Marwah, dit wordt ook wel as-Sa’ye Als je aankomt bij de groene vlag, dan is het de bedoeling dat je wat sneller gaat lopen tot aan de volgende groene vlag. Tijdens as-Sa’ye kan men de volgende ad-Doe’ae’(smeekbede zeggen: “Rabbi-ghfir warham, innaka antal-acazull’akram”. En iedere keer als je aankomt bij as-Safa of al-Marwah, dan dien je deze te bestijgen en met dezelfde handelingen en smeekbeden te komen als toen hij as-Safa besteeg.
  • Zowel tijdens at-Tawaaf als tijdens as-Sa’ye is er geen specifieke smeekbedes. Dus men kan elk willekeurige smeekbede verrichten. Ook is er de mogelijkheid om de koran te reciteren.
  • Als je klaar bent met as-Sa’ye, dan dien je jou haar kort te knippen of helemaal weg te scheren, Voor de vrouw geldt dat zij een stuk van haar haar afknipt ter grootte van een vingertop. Na dit te hebben gedaan, ben je klaar met je Umrah en is alles wat verboden voor je was tijdens al-ihraam weer toegestaan.

Stap5:

Haren scheren of kortknippen

  • Als je klaar bent met as-Sa’ye, dan dien je jou haar kort te knippen of helemaal weg te scheren.
  • Voor de vrouw geldt dat zij een stuk van haar haar afknipt ter grootte van een vingertop.
  • Na dit te hebben gedaan, ben je klaar met je Umrah en is alles wat verboden voor je was tijdens al-ihraam weer toegestaan.

Image link

Daden van al-Hadj -

en Voorbereiding

Image link

Stap1 :

Voorbereiden voor Hadj:

Hadj begint op de achtste (8ste) dag van Dhoel-Hidjah, ook wel de dag van Tarwia genoemd.

  • Men wast zich; parfumeert het lichaam; draagt de ihraam-kleren en treedt in de toestand van ihraam (zie daden van Umrah punt: 1-3).
  • Wederom dient men de intentie uit te spreken door het volgende te zeggen:”Labaika Allahoemma Hadjen.”
  • Als men bang is belemmerd te worden door iets zoals ziekte, dan voegt men hieraan een voorwaarde toe die hij aan Allah stelt door het volgende te zeggen:”Allahoemma mahlli haithu habastani.”Daarna kan men aanvangen met Talbiah die als volgt luidt:”Labaika Allahoemma Labaik, Labaika laa Sharieka laka labaik. Inna-Ihamda wa-nicmata laka wa-lmulk, laa sharika lak.”
  • Men stopt pas met het uitspreken van talbiah nadat het laatste steentje geworpen is.

Stap2 :

Overnachten in Mina:

  • Op de achtste (8ste) dag van Dhoel-Hidjah vertrekt men naar Mina om daar te verblijven totdat de volgende gebeden zijn verricht; al-Dohr, al-Asr, al-Maghreb, al-Ishaa’ en al-Fadjr. Op deze dag dient men de gebeden die uit vier eenheden bestaan in te korten. Hij mag echter niet samenvoegen.
  • Als de zon opkomt op de negende dag (9de) van Dhoel al-Hidjah, dan dient men rustig te vertrekken naar Arafah
    • NB: Let er goed op dat je niemand kwaad aandoet of tot last bent.

Image link
Image link

Stap3 :

Dag van Arafah:

 

  • Als de zon opkomt op de negende (9de ) dag  van Dhoel al-Hidjah, dan dient men rustig te vertrekken naar Arafah
    • en let er goed op dat je niemand kwaad aandoet of tot last bent.
  • Eenmaal in Arafah aangekomen, dien je ad-Dhor en al-Asr in te korten en samen te voegen.
  • Als jij je in Arafah bevindt, vermeerder dan het verrichten van smeekbedes en Dhikr (lofuitingen), dit terwijl jij je handen omhoog houdt.
  • Men dient in Arafah tot zonsondergang te verblijven. Daarna dient men rustig naar Mozdalifah  te vertrekken en let er op dat je niemand kwaad aandoet of tot last bent.

Stap4 :

Overnachten in Mozdalifah:

  • Men dient in Arafah tot zonsondergang te verblijven. Daarna dient men rustig naar Mozdalifah te vertrekken en let er op dat je niemand kwaad aandoet of tot last bent.
  • Eenmaal daar aangekomen dien je “Maghreb en al-Ishaa” gebed samen te voegen.
  • Daarna is het gewenst om direct te gaan slapen.
  • Als men de volgende ochtend op de  (10de ) dag  van Dhoel al-Hidjah, het Fadjr-gebed heeft verricht is het aanbevolen om je te storten op het verrichten van smeekbedes en lofuitingen, dit totdat het ochtendlicht goed zichtbaar wordt.
  • Daarna begeeft men zich richting Mina zeggende:”Labaika Alahoemma Labaik, Labaika laa Sharika laka labaik. Inna-Ihamda wa-nicmata laka wa-Imolk, laa sharika lak.”
  • Het is toegestaan voor vrouwen en lichamelijke zwakke mensen om zich de nacht daarvoor al richting Mina te begeven.

Image link
Image link

Stap5 :

Daden van de tinde 10de van Dhoel-Hidjah

    • Op de ochtend van de (10de ) dag  van Dhoel al-Hidjah begeeft men zich richting Mina
    • Eenmaal in Mina aangekomen, dienen de volgende handelingen verricht te worden:
      • Met het gooien van de 7 steentjes
      • het scheren of kortknippen van het haar treedt,  
      • Offerdier (alhady) aan Allah opdragen
        • Zie hieronder meer uitleg in details  

Image link

Stap6 :

Het steningen van de Djamarat

    • Op de ochtend van de 10de dag van Dhu al-Hidjah dient men achtereenvolgens zeven steentjes naar al-3Aqabah te gooien, ook wel de grote Djamarah genoemd. Deze steentjes zal je van tevoren van de grond moeten rapen en bij het gooien van ieder steentje dien je “Allahoe Akbar” te zeggen.
    • De volgorde waarin deze handelingen plaatsvinden; mag door elkaar.
    • Met het gooien van de steentjes en het scheren of kortknippen van het haar treedt men in de eerste Tahaloel; een fase waarin men weer zijn gewone kleren kan aantrekken en alles mag doen wat eerder verboden voor hem was tijdens al-Ihraam met uitzondering van het hebben van gemeenschap.

Image link

Stap7 :

Een offerdier aan Allah opdragen.

Image link

Stap8 :

Scheren of kortknippen van je haren

  • Helemaal weg scheren of kortknippen van je haren, hoewel weg scheren beter is. Voor de vrouw geldt dat zij van haar haren een stuk afknipt ter grootte van een vingertop.
  • Met het gooien van de steentjes en het scheren of kortknippen van het haar treedt men in de eerste Tahaloel; een fase waarin men weer zijn gewone kleren kan aantrekken en alles mag doen wat eerder verboden voor hem was tijdens al-Ihraam met uitzondering van het hebben van gemeenschap.

Stap9 :

Tawaaf AL ifaada verrichten.

  • Daarna gaat men richting Mekkah om at-Tawaaf te verrichten, oftewel zeven keer de rondgang rondom al-Ka’bah.
  • Deze Tawaaf mag men ook uitstellen nadat hij helemaal klaar is met de resterende handelingen van al-Hadj.
  • Na het verrichten van at-Tawaaf, keert men op deze dag van al-Aid terug naar Mina om daar die nacht en de daarop twee volgende nachten te blijven slapen.
  • Het is tevens toegestaan om maar twee nachten in Mina door te brengen.

Image link
Image link

Stap 10:

Aas-Sa’ye  (zeven keer tussen as-Safa en al-Marwah) lopen

  • Begeef je vervolgens richting as-Safa en als je deze nadert zeg dan het volgende: Inna as-safa wal-Marwah min shacaa’íril-lah, Famen Hadjja al-Baita au ictimara fa-la djonaha calaihi an yatawafa bihima en men tatawaca gairen fa inna-laha shakiron caliem” vervolgens zeg je het volgende: “Abda’oe minma bada’a bihi-Lah”.
  •  Ga vervolgens op (de heuvel van) as-Safa staan, richt je tot al-Ka’bah en zeg, terwijl je je handen omhoog houdt: “al-Hamdoe lilah” één keer en “Allahoe Akbar” drie keer. Daarna zeg je drie keer het volgende: “Laa ilaha illa-Lah wahdahoe laa sharika lah, Lahoe al-Moelk wa lahoe al-Hamd wa hoea ala koelli shai’in qadir. Laa ilaha illa-Lah wahdahoe andjaza wa’dah wa nasara abdah wa hazama al-ahzaaba wahdah”. Tussen het zeggen hiervan doet men ad-Doe’ae” (smeekbeden) naar eigen keuze . Dus na de 1ste en 2de keer doe je je smeekbeden en na de 3de niet.
  • Ga naar beneden en beweeg je vervolgens zeven keer tussen as-Safa en al-Marwah, dit wordt ook wel as-Sa’ye Als je aankomt bij de groene vlag, dan is het de bedoeling dat je wat sneller gaat lopen tot aan de volgende groene vlag. Tijdens as-Sa’ye kan men de volgende ad-Doe’ae’(smeekbede zeggen: “Rabbi-ghfir warham, innaka antal-acazull’akram”. En iedere keer als je aankomt bij as-Safa of al-Marwah, dan dien je deze te bestijgen en met dezelfde handelingen en smeekbeden te komen als toen hij as-Safa besteeg.
  • Zowel tijdens at-Tawaaf als tijdens as-Sa’ye is er geen specifieke smeekbedes. Dus men kan elk willekeurige smeekbede verrichten. Ook is er de mogelijkheid om de koran te reciteren.
  • Na het verrichten van at-Tawaaf, keert men op deze dag van al-cied terug naar Mina om daar die nacht en de daarop twee volgende nachten te blijven slapen. Het is tevens toegestaan om maar twee nachten in Mina door te brengen.

Stap11 :

Het doorbrengen van extra dagen in Mina.

  • Het doorbrengen van extra dagen in Mina, na het voltooien van de rituelen van de Hadj, deze dagen staan bekend als de ‘Ayyam at-Tashreeq‘ : De dagen van Tashrieq zijn de elfde, twaalfde en dertiende dag van de Islamitische maand Dhoel Hiddjah
  • Tijdens de dagen die men in Mina doorbrengt, dient hij iedere dag nadat de zon afwijkt van haar hoogste stand in de hemel (az-Zawaal), zeven steentjes naar de al-Djamaraat (de kleine, de middelste en de grote) te gooien.
  • Dus men dient iedere dag éénentwintig steentjes te gooien.
  • En vergeet niet bij het gooien van ieder steentje “Allahoe Akbar” te zeggen.
  • Bij de kleine en de middelste Djamarah is het aanbevolen om na het gooien van de steentjes naar rechts af te wijken en een moment te nemen voor persoonlijke smeekbedes verrichten, Maar voor de de grote Jamarah (al-Jamarah al-Kubra) is deze handeling niet van toepassing.

 

Image link
Image link

Stap 12:

Afscheids Tawaaf

  • Wanneer men de rituelen van de Hadj heeft voltooid en zich voorbereidt op de terugreis naar zijn land, dan is het verplicht om nog één laatste keer de Tawaaf te verrichten, de afscheidsomloop rond de Ka’ba, dit wordt ook wel de afscheids Tawaaf genoemd
  • Deze plicht komt alleen te vervallen voor een menstruerende vrouw of een vrouw die zich in haar kraamperiode bevindt.

Image link

Onze missie

Onze missie is eenvoudig maar krachtig: het vergemakkelijken van pelgrimstochten die niet alleen voldoen aan uw reisbehoeften maar ook rust en voldoening geven. Bij Diwantravel geloven we in het creëren van unieke en bijzondere Umrah en Hadj reizen.

Volg ons op Instagram
Het gebed in Mekka, wordt als zeer waardevol beschouwd. De Profeet Muhammad (vrede zij met hem) vertelde dat één gebed daar gelijk is aan 100.000 gebeden. Dit betekent dat je door te bidden in Mekka de beloning van duizenden gebeden kunt ontvangen, wat een grote investering is in je Akhirah (hiernamaals).

Als je 5 keer per dag bidt, heb je 20.000 dagen nodig om 100.000 gebeden te bereiken. Dit komt overeen met meer dan 54 jaar. Dit toont aan hoe bijzonder het is om in deze heilige plaats te bidden en de enorme beloningen die je kunt verkrijgen.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
#hadj #umrah #mekka #hajj #islam #muslim #alhamdulillah #quran #ramadan #koran #salaam #geloof #moslima #moslim #madinah #jannah #koran #gebed #nl #diwantravel

Het gebed in Mekka, wordt als zeer waardevol beschouwd. De Profeet Muhammad (vrede zij met hem) vertelde dat één gebed daar gelijk is aan 100.000 gebeden. Dit betekent dat je door te bidden in Mekka de beloning van duizenden gebeden kunt ontvangen, wat een grote investering is in je Akhirah (hiernamaals).

Als je 5 keer per dag bidt, heb je 20.000 dagen nodig om 100.000 gebeden te bereiken. Dit komt overeen met meer dan 54 jaar. Dit toont aan hoe bijzonder het is om in deze heilige plaats te bidden en de enorme beloningen die je kunt verkrijgen.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
#hadj #umrah #mekka #hajj #islam #muslim #alhamdulillah #quran #ramadan #koran #salaam #geloof #moslima #moslim #madinah #jannah #koran #gebed #nl #diwantravel
...

We hebben goed nieuws: Diwan Travel biedt je de kans om een GRATIS UMRAH REIS te winnen, ter waarde van maar liefst €2000! Wil jij naar de heilige steden Mekka en Medina? Doe dan mee met onze winactie en inshaallah ben jij de gelukkige winnaar!

Wat moet je doen?
1. Volg ons @diwantravelnl
2. Like deze post
3. Tag twee vrienden
4. Deel deze post op je verhaal

Wees er snel bij! De winnaar wordt tijdens de aankomende Umrah-reis in de herfstvakantie bekendgemaakt, vanuit Mekka of Medina.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
#hadj #umrah #mekka #hajj #islam #muslim #alhamdulillah #quran #ramadan #koran #salaam #geloof #moslima #moslim #madinah #jannah #koran #gebed #nl #winactie #diwantravel

We hebben goed nieuws: Diwan Travel biedt je de kans om een GRATIS UMRAH REIS te winnen, ter waarde van maar liefst €2000! Wil jij naar de heilige steden Mekka en Medina? Doe dan mee met onze winactie en inshaallah ben jij de gelukkige winnaar!

Wat moet je doen?
1. Volg ons @diwantravelnl
2. Like deze post
3. Tag twee vrienden
4. Deel deze post op je verhaal

Wees er snel bij! De winnaar wordt tijdens de aankomende Umrah-reis in de herfstvakantie bekendgemaakt, vanuit Mekka of Medina.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
#hadj #umrah #mekka #hajj #islam #muslim #alhamdulillah #quran #ramadan #koran #salaam #geloof #moslima #moslim #madinah #jannah #koran #gebed #nl #winactie #diwantravel
...

Assalamu alaikum. Ik denk dat iedereen wel een dua heeft die hij graag verhoord wil hebben. De een verlangt naar het dunya, de ander naar Al-Akhirah. In al deze gevallen is een van de prachtigste momenten waarop een persoon een dua kan verrichten, inshallah, tijdens de umrah.

De profeet sallallahu alayhi wa sallam zegt in een hadith over de hajj en al-mu’tamir degene die de hajj of de umrah verricht, zijn de gasten van Allah subhanahu wa ta’ala. Allah azzawajal heeft hen uitgenodigd en zij zijn gekomen, waarna zij Allah subhanahu wa ta’ala hebben gevraagd en Hij heeft hen gegeven.

Weet welke dua’s je wilt verrichten. Schrijf ze op en inshallah ga je met ons mee, zodat we je daar op de juiste plek het dua te kunnen verrichten.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
#Hadj #Mekka #Islam #Moslim #Koran #Umrah #Ramadan #Geloof #Bedevaart #IslamitischeCitaten #Dua #Soenna #Hadith #Vrede #Zegeningen #IslamitischeHerinnering #Gebed #Deen #Zegeningen #InshaAllah #Geloof #Diwantravel

Assalamu alaikum. Ik denk dat iedereen wel een dua heeft die hij graag verhoord wil hebben. De een verlangt naar het dunya, de ander naar Al-Akhirah. In al deze gevallen is een van de prachtigste momenten waarop een persoon een dua kan verrichten, inshallah, tijdens de umrah.

De profeet sallallahu alayhi wa sallam zegt in een hadith over de hajj en al-mu’tamir degene die de hajj of de umrah verricht, zijn de gasten van Allah subhanahu wa ta’ala. Allah azzawajal heeft hen uitgenodigd en zij zijn gekomen, waarna zij Allah subhanahu wa ta’ala hebben gevraagd en Hij heeft hen gegeven.

Weet welke dua’s je wilt verrichten. Schrijf ze op en inshallah ga je met ons mee, zodat we je daar op de juiste plek het dua te kunnen verrichten.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
#Hadj #Mekka #Islam #Moslim #Koran #Umrah #Ramadan #Geloof #Bedevaart #IslamitischeCitaten #Dua #Soenna #Hadith #Vrede #Zegeningen #IslamitischeHerinnering #Gebed #Deen #Zegeningen #InshaAllah #Geloof #Diwantravel
...

De hadj van 2025 is jouw kans om dichter bij Allah te komen en zijn zegeningen te ontvangen. Dit is een uitnodiging van de almachtige om je hart te zuiveren en je band met hem te versterken. Wij staan klaar om je in elke stap te begeleiden, meld je vandaag nog aan en begin jouw hadj in 2025.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
#Hadj2025 #Hajj2025 #Hadj #Mekka #Islam #Moslim #Koran #Umrah #Ramadan #Geloof #Bedevaart #IslamitischeCitaten #Dua #Soenna #Hadith #Vrede #Zegeningen #IslamitischeHerinnering #Gebed #Deen #Zegeningen #Alhamdulillah #diwantravel

De hadj van 2025 is jouw kans om dichter bij Allah te komen en zijn zegeningen te ontvangen. Dit is een uitnodiging van de almachtige om je hart te zuiveren en je band met hem te versterken. Wij staan klaar om je in elke stap te begeleiden, meld je vandaag nog aan en begin jouw hadj in 2025.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
#Hadj2025 #Hajj2025 #Hadj #Mekka #Islam #Moslim #Koran #Umrah #Ramadan #Geloof #Bedevaart #IslamitischeCitaten #Dua #Soenna #Hadith #Vrede #Zegeningen #IslamitischeHerinnering #Gebed #Deen #Zegeningen #Alhamdulillah #diwantravel
...

Een oprechte Umrah is een reis van zuivering en diepe toewijding aan Allah

#Umrah #Medina #ReisNaarMedina #Islam #hajj #umrah #religie #Pelgrimage #diwantravel

Een oprechte Umrah is een reis van zuivering en diepe toewijding aan Allah

#Umrah #Medina #ReisNaarMedina #Islam #hajj #umrah #religie #Pelgrimage #diwantravel
...

Jouw Gids voor een Perfecte Umrah 🕋

#Umrah #Medina #ReisNaarMedina #Islam #hajj #umrah #religie #Pelgrimage #Diwantravel

Jouw Gids voor een Perfecte Umrah 🕋

#Umrah #Medina #ReisNaarMedina #Islam #hajj #umrah #religie #Pelgrimage #Diwantravel
...

Te gast bij Allah, subhanahu wa ta’ala is een groot voordeel!

#Umrah #Medina #ReisNaarMedina #Islam #hajj #umrah #religie #Pelgrimage #Diwantravel

Te gast bij Allah, subhanahu wa ta’ala is een groot voordeel!

#Umrah #Medina #ReisNaarMedina #Islam #hajj #umrah #religie #Pelgrimage #Diwantravel
...

Ontdek de prachtige plekken van Mekka en Medina samen met ons 🕋✨
.
.
#Umrah #Medina #ReisNaarMedina #Islam #hajj #umrah #religie #Pelgrimage #Diwantravel

Ontdek de prachtige plekken van Mekka en Medina samen met ons 🕋✨
.
.
#Umrah #Medina #ReisNaarMedina #Islam #hajj #umrah #religie #Pelgrimage #Diwantravel
...

Volg de Voetstappen van de Profeet SAW🕋
.
.
#Umrah  #Medina #ReisNaarMedina #Islam #hajj #umrah #religie #Pelgrimage #Diwantravel

Volg de Voetstappen van de Profeet SAW🕋
.
.
#Umrah #Medina #ReisNaarMedina #Islam #hajj #umrah #religie #Pelgrimage #Diwantravel
...

🕋01/08/2024

🕋01/08/2024 ...

Geïnteresseerd geworden?

Hadj pakketten

Op zoek naar onze Hadj pakketten? Klik dan hier en bekijk al onze beschikbare Hadj pakketten.

Zelf samenstellen

Zelf je eigen Umrah of Hadj pakket samenstellen? Klik dan hier om alle mogelijkheden te ontdekken.

Image link

Support voor mannen

Neem contact op met één van onze mannelijke telefonische medewerkers.

Bellen
Image link

Support voor vrouwen

Neem contact op met één van onze vrouwelijke telefonische medewerkers.

Bellen

Image link
This website uses cookies.

Cookies allow us to personalize content and ads, provide social media-related features, and analyze our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising, and analytics partners, who may combine it with other information you've provided to them or they've collected from your use of their services.