fbpx

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen per onderdeel. Mocht uw vraag hier niet tussen staan, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij staan klaar om u verder te helpen.

Vragen over boeken

Hier treft u een overzicht van vragen die wij regelmatig ontvangen omtrent online boekingen. Indien uw vraag hier niet vermeld staat, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Na het voltooien van uw online boeking, ontvangt u direct een bevestigingsmail. Deze mail bevat een gedetailleerd overzicht van uw boeking, inclusief een bijlage met een voorbereidingschecklist. Binnen 48 uur na ontvangst van de bevestigingsmail sturen wij u een officiële factuur voor de kosten van uw boeking. Zodra de betaling is voldaan, wordt uw boeking definitief vastgelegd in ons systeem.

Tot uiterlijk 30 dagen voor de vertrekdatum van uw boeking heeft u de mogelijkheid om kosteloos wijzigingen aan te brengen. Gelieve uw wijzigingsverzoek per e-mail in te dienen via info@diwantravel.nl, onder vermelding van uw boekingsnummer. Alternatief kunt u ook telefonisch contact met ons opnemen om de gewenste wijzigingen door te geven.

Tot uiterlijk 30 dagen voor de vertrekdatum van uw boeking heeft u de mogelijkheid om kosteloos uw boeking te annuleren. Gelieve uw annuleringsverzoek per e-mail in te dienen via info@diwantravel.nl, onder vermelding van uw boekingsnummer. Alternatief kunt u ook telefonisch contact met ons opnemen om de gewenste annulering door te geven.

Na het succesvol plaatsen van uw boeking, ontvangt u per e-mail een overzicht van alle benodigde informatie om uw boeking volledig te voltooien.

Vragen over de Umrah

Hier treft u een overzicht van vragen die wij regelmatig ontvangen omtrent de Umrah. Indien uw vraag hier niet vermeld staat, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

De Umrah is een pelgrimstocht naar Mekka die op elk moment van het jaar kan worden uitgevoerd. Het verschilt van de Hadj, die tijdens de specifieke dagen van de Islamitische maand Dhu al-Hijjah plaatsvindt.

De belangrijkste vereisten zijn een geldig paspoort, een Umrah-visum, en financiële middelen voor de reis. Voor een volledig overzicht van alle vereisten, bekijk dan onze checklist pagina.

De Umrah kan op elk moment van het jaar worden uitgevoerd, maar bepaalde maanden zoals de maand Ramadan worden als bijzonder gezegend beschouwd.

U kunt via onze website alle beschikbare pakketten inzien en direct uw boeking plaatsen. Dit proces neemt hooguit 10 minuten in beslag. Indien u hulp nodig heeft bij het boeken neem dan gerust telefonisch contact met ons op.

Ja, het kan vereist zijn om bepaalde vaccinaties te hebben. Controleer de recente gezondheidsrichtlijnen.

De Umrah duurt meestal een paar uur en omvat rituelen zoals Tawaf (rondgang om de Kaaba) en Sa’i (het lopen tussen de heuvels van Safa en Marwah).

Het wordt aanbevolen om eenvoudige, bescheiden kleding te dragen. Mannen dragen vaak Ihram, vrouwen kleden zich eenvoudig.

Beide zijn mogelijk, maar veel mensen kiezen voor een georganiseerde reisgroep voor begeleiding en gemak.

Kosten variëren, afhankelijk van het gekozen pakket, accommodatie en reisduur. Bekijk onze pakketten om een indicatie te krijgen van de kosten.

Vragen over Hadj

Hier treft u een overzicht van vragen die wij regelmatig ontvangen omtrent de Hadj. Indien uw vraag hier niet vermeld staat, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Hadj is de grote bedevaart voor moslims. Elke moslim die in staat is om de grote bedevaart te verrichten moet dit een keer in zijn leven doen. De Hadj bestaat uit verschillende rituelen. Deze rituelen worden op verschillende plekken in Mekka verricht. Ondanks dat het geen onderdeel van de Hadj is, wordt normaliter naast Mekka ook de stad Medina bezocht. Jaarlijks verrichten ongeveer 2,3 miljoen mensen de grote bedevaart.

Op dit moment kunnen we helaas geen regelingen treffen voor de Hadj via onze diensten of andere reisbureaus. Momenteel is de enige mogelijkheid om dit te doen via de website van het Ministerie van Hajj (Nusuk). Voor alle details over dit proces nodigen we je uit om een kijkje te nemen op onze speciale Hadj-pagina. We staan klaar om te helpen met eventuele vragen of zorgen.

In tegenstelling tot de Umrah, heeft de Hadj een vastgestelde periode. De eerste dag van de Hadj is de 8e dag van de 12e islamitische maand Dhul Hijjah. Er wordt verwacht dat die datum dit jaar samen zal vallen met 14 juni 2024. De datum volgens de Westerse kalender verschilt dus per jaar. Elk jaar valt de grote bedevaart ongeveer 10 dagen eerder. De rituelen zelf van begin tot eind duren 5 à 6 dagen.

Voor Hadj 2024 verwachten ze dat de prijzen liggen vanaf €8.000,- per persoon.

Image link
This website uses cookies.

Cookies allow us to personalize content and ads, provide social media-related features, and analyze our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising, and analytics partners, who may combine it with other information you've provided to them or they've collected from your use of their services.